Etichete

, , , , , , , ,

christian-diors-new-look-1947corolle dior

 

 

 

 

 

 

 

La cursul de „Stilism si tendinte in moda”, am aflat ce reprezinta „Corolle” pentru casa de moda Dior.

La 12 februarie 1947, Christian Dior isi prezinta prima colectie numita „New Look”. Expresia „New Look” este data de Carmel Snow, unul din cei mai mari critici de moda din acel timp (editor sef la revista Harper’s Bazaar).

Colectia respectiva punea pret pe „linia corolle”, care devine reprezentativa pentru moda din prima jumatate a anilor ’50.

vogue vintage

20130523-234734

Corolle s-ar traduce prin „femeia floare”, fiind axata pe fusta ampla ca o corola si bogata in volum, pe talia modelata si mica (talia de viespe) sau pe sacouri cambrate.

Se spune ca pentru a da amploare fustelor, femeile purtau saculeti cu nisip in jurul taliei (aproximativ de 3-4 kg), astfel tinutele devenind foarte grele.

corolleSuccesul a fost uluitor, avand multe sustinatoare; una dintre cele mai cunoscute a fost printesa Grace Kelly.

Cu talie marcata, cu umerasi bufanti, cu fuste-corola si lungi pana la glezna, Christian Dior dadea nastere unui stil nou. Lucru care l-a facut pe Christian Dior unul din cei mai cunoscuti „dictatori in arta modei in Paris”, la vremea aceea.

Multe dintre piesele vestimantare moderne, chiar si piese din 2013, releva legatura artistica a stilistului cu radacinile inspiratiei sale.

6373573983_fd707ba243_o

 

Reclame